Magyarázat a különböző fogadás típusokhoz

2012.02.20 11:08

Ebben az írásomban természetesen nem fogok minden egyes fogadás típust elmagyarázni, hiszen vannak teljesen magától értetődőek is. (A Bet365 kínálatát vettem alapul, náluk lehet talán a legtöbb dologra fogadni.) Lássunk tehát párat, ami talán nem annyira egyértelmű mindenki számára:

Félidő/végeredmény - Itt ha hazai/hazaira tippelünk, akkor a csapatunknak vezetnie kell félidőben, és végül a meccset is meg kell nyernie. Tehát pl. Chelsea - Wigan félidőben 2-0, végeredmény 2-1. Ha a 2 feltétel közül bármelyik nem teljesül, akkor a fogadász vesztes.

Első 3 szöglet - Ezt sokan félreértik, ezért inkább tisztázzuk, mit jelent ez. Ez NEM egy "3 szögletig tartó mérkőzést" jelent, tehát nem az számít, hogy a mérkőzés első 3 szögletéből ki végez el többet. Ez a fogadás arra vonatkozik, hogy melyik csapat jut el hamarabb 3 szögletrúgásig!

Szögletek szorzata - A két csapat által elvégzett szögletek számának szorzatáról kell megmondanunk hogy egy bizonyos szám alatt/fölött lesz. Pl. szögletek szorzata over 27,5, ez a tipp nyertes ha mondjuk a szögletek aránya 4-8, vagy 7-4. Vesztes viszont ha a szögletek aránya 9-3, vagy mondjuk 10-2 lesz a mérkőzés végén.

Összesített gól percek - A fentihez hasonló fogadás, csak itt a gólszerzések perceit kell összeadnunk. Tehát ha mondjuk over 130,5-re fogadunk, akkor ez többféleképpen is összejöhet/elmehet. Meglehet már akár 2 góllal is, amik mondjuk a hajrában esnek (pl. 72. és 78. percben), vagy 3 góllal, ahol az egyik csapat hátrányból tud fordítani (1-0 a 24. percben, 1-1 a 43. percben, majd végül 1-2 a 87. percben), és így tovább. A gólok időpontjánál általában a hivatalos forrásokat veszik alapul, tehát mondjuk a bajnokságok weboldalán közölt adatokat.

Legmagasabb gólszámú félidő - Itt arra tippelhetünk, hogy az első vagy a második félidőben esik több gól, vagy esetleg mindkét játékrészben ugyanannyi találatot láthatunk. Tehát ha az első félidőre tippelünk, akkor a fogadás sikeréhez arra van szükség, hogy az első félidőben 1, a másodikban pedig mondjuk 0 gól essen.

 

Az ázsiai hendikepes fogadások részletes leírását, magyarázatát ITT olvashatjátok.

Ha tetszett a cikk, nyomj a lap alján egy "Tetszik" gombot légyszives, és ajánld másoknak is.