A sportfogadást sokan csak szórakozásként űzik, amivel nincs is semmi gond, sőt! Ők egyszerűen csak az izgalom kedvéért fogadnak, hogy legyen miért drukkolni mikor az adott meccset nézik, vagy egyszerűen csak a kedvenc csapatuk győzelmére fogadnak, bárki is legyen az ellenfél éppen. Ezt azonban külön kell választani azoktól a sportfogadóktól, akiknek az is fontos, hogy hosszabb távon nyereségesek legyenek (tehát több pénzt utaljanak ki a sportfogadó számlájukról, mint amennyit befizettek).

 

Íme egy pár alapvető jótanács a nyereséges sportfogadáshoz:

  • Ne költs többet sportfogadásra, mint amenyit megengedhetsz magadnak. Tehát ne a "konyhapénzből" játssz, hanem mindig csak annyit fizess be a számládra, aminek az elvesztése nem okozna problémát.
  • Olyan, hogy "tuti" nem létezik, egy 1,01-es odds is el tud menni!
  • Minél több mérkőzést teszünk egy szelvényre (kötésben), annál inkább nő az esélye annak, hogy valamelyik elmegy, és viszi az egész kombinkat. Erről részletesebben is olvashat a Stratégia menüpontra kattintva.
  • Vannak olyan napok, amikor nagyon szegényes a kínálat, ilyenkor ne fogadjunk csak "az izgalom kedvéért". Tehát ha úgy gondoljuk, hogy mi az európai fociban vagyunk járatosak, akkor ha épp nincs ilyen mérkőzés, akkor csak unalomból ne fogadjunk golfra, vagy snookerre, mert nem leszünk nyereségesek hosszútávon.
  • Ajánlott egy úgynevezett "money management" készítése, amiben megtervezzük milyen tétekkel fogunk játszani. Erről részletesebben is olvashatsz a Stratégia menüpontban.
  • Soha ne fogadjunk "idegből", hogy visszanyerjük az előző 1-2 szelvényen elvesztett pénzünket. Ilyenkor sokan tétet emelnek/dupláznak, és meggondolatlan fogadásokat tesznek, amivel egyik pillanatról a másikra lenullázzák magukat.

 

Ha tetszett az írásom és hasznosnak találtad, akkor nyomj egy "Tetszik" gombot, és oszd meg másokkal is!

Fogadás típusok

Magyarázat a különböző fogadás típusokhoz

2012.02.20 11:08
Ebben az írásomban természetesen nem fogok minden egyes fogadás típust elmagyarázni, hiszen vannak teljesen magától értetődőek is. (A Bet365 kínálatát vettem alapul, náluk lehet talán a legtöbb dologra fogadni.) Lássunk tehát párat, ami talán nem annyira egyértelmű mindenki...