Bónusz forgatása ÉLŐ fogadással

2012.02.21 11:43

Ha szeretnénk biztonságosan, és gyorsan kiforgatni az irodák által ajánlott kezdőbónuszokat, akkor ebben nagy segítségünkre lehetnek az ÉLŐ fogadások. Lássuk, milyen módszereket alkalmazhatunk:

(A legjobb első befizetés bónuszokról ITT olvashatsz!)

 

1, Fordulatra való spekulálás - Talán már a névből is sejthetjük, hogy itt az adott meccs eredményében várható változásra spekulálva fogadunk. Erre főleg a "sok gólos" sportok alkalmasak, úgy mint a kézilabda vagy a kosárlabda. Ezeken ugyanis, ha két hasonló tudású csapat mérkőzésére fogadunk, akkor nagyon valószínű, hogy a mérkőzés folyamán mindkét csapat lesz "lent és fent" is. Ha élőben tudjuk követni a mérkőzést az előny, hiszen könnyebb látni, hol jöhet a fordulat, és hol kezdhet el x csapat 5-10 pontos hátrányból felzárkózni. Lássunk erre egy konkrét példát, egy ma reggeli kosár mérkőzéssel:

A meccsre előzetesen mindkét csapatnak hasonló esélyeket adtak a bukik, 1,9-1,9 volt az odds a győzelmükre. A 2. negyed 6. percében a mérkőzés állása 35-28 volt, a hazai csapat jól kezdett, a vendégek pedig kicsit beragadtak. Ezen az eredményen már érezhetjük, hogy valószínűleg ennél nagyobb hátrányban a vendég csapat már nem lesz, ergó most lehet rájuk fogadni a legjobb oddson. (Egyébként az ekkor kínált +3,5 pontos hendikep is jelezte, hogy nem rosszabbak ők 7 ponttal.) Feltételezzük, hogy ekkor mondjuk 1,30-3,0-as odds állásnál megtesszük a vendégeket 1000 Ft-al, arra játszva, hogy fordítanak, de legalábbis feljönnek 2-3 pontra idővel. (Ezzel a hazai csapat oddsa is 1,5-1,7 körülire nőne, amivel már bőven vissza tudunk majd fogadni veszteség nélkül vagy akár nyereségesen, és a bónuszt mégis forgatjuk közben!)

A harmadik negyedben aztán meg is történt amire számítottunk, a vendég csapat feljött 2 pontra, így a hazaiak oddsa 1,75-re nőtt. Nekünk ugye vendég győzelem esetén már van 2000 Ft "virtuális nyereményünk", (1000x3 - 1000 /a tét/) így mostmár csak hazai győzelem esetére kéne bebiztosítani magunkat. Vegyük most a legegyszerűbb esetet, hogy továbbra is bízunk az előzetesen tippelt vendég győzelemben, ekkor egy olyan szelvényt szeretnénk ami a hazaiak győzelme esetén is "0-ra hozza" a dolgokat. Vagyis 1000 Ft profitot szeretnénk elérni 1,75-ös szorzóval, ehhez kéne kitalálnunk a tétet. Ehhez szükségünk lesz egy pici matekra, de nem kell megijedni.

Az oddsokbnál ugye lényegében mindig az "1 fölötti rész" adja a profitunkat, tehát jelen esetben az 1,75x-ös odds 75% hasznot adna a tétünkre, ennek az összege kéne hogy 1000 Ft legyen. Emiatt a "képlet" így fog kinézni: szükséges tét x 0,75=1000, átalakítva 1000/0,75= a szükséges téttel. Ez 1333 Ft-ot ad eredményképpen, lássuk helyes-e a dolog: 1333 Ft-al fogadunk tehát vissza a hazai csapatra 1,75-ös oddson, így 2333 Ft-ot kaphatunk vissza a győzelmük esetén. Ez ugye pont 1000 Ft-al több mint a tétünk volt, tehát ennyi a "profit", amivel sikerült fedeznünk a vendégekre feltett 1000 Ft-unkat. 

Ennyi, ezáltal tehát már hazai győzelem esetén is pénzünknél maradtunk, miközben forgott a bónusz. /Feltételezve, hogy 1,5 a minimális odds, ami beszámít a fogadásba, ha ez a szám 2,00 a picit nehezíti a helyzetünket, de erről majd később.) Sőt, ha esetleg tényleg bejönne a vendég győzelem akkor még 667 Ft-os profittal is zárnánk (kockázatmentesen immár!), hiszen összesen 1000+1333 Ft tétre kapnánk vissza 3000 Ft-ot. (Mellékesen jegyzem csak meg, hogy a visszafogadást megcsinálhattuk volna úgy is, hogy vendég győzelem esetén maradjunk pénzünknél, és a hazaiak sikeres esetén könyvelhessük el a kockázatmentes profitot. Erről ITT olvashattok bővebben.)

 

2, Döntetlenek biztosítása - Ha mérkőzés előtt döntetlenre fogadtunk mondjuk 1000 Ft-al (az egyszerűség kedvéért 3,00-as oddson), de a fő célunk nem az esetleges nyeremény elkönyvelése, hanem inkább a bónusz minél gyorsabb, biztonságos játékkal való kiforgatása, akkor egy ponton már érdemes visszafogadni. Ha nagyon óvatosak vagyunk, akkor valójában már akár félidőben is visszafogadható a dolog, ha a mérkőzés döntetlenre áll, ezt főleg akkor ajánlom ha nem tudjuk tv-ben, stream-en követni az adott mérkőzést. (Így nem is igazán tudjuk mennyire támadnak veszélyesen a csapatok, és mennyire van benne a meccsben, hogy valaki megnyeri a mérkőzést)

Lássuk mit tehetünk, ha élőben tudjuk nézni az adott meccset. Feltételezzük, hogy X csapat megszerzi a vezetést, és Y csapat mondjuk az 63. percben egyenlített. A játék képéből látjuk, hogy Y csapat az egyenlítéstől nagyon lelkes lett, és immár szeretnék megszerezni a győzelmet is. Ez azt jelenti, hogy kissé kinyílnak hátul, a középpályások rendre felzárkóznak a támadásokhoz, amiket megpróbálnak 2-3 gyors, kockázatos passzból felépíteni gólhelyzetig. Ezáltal a meccsben erősen benne van innentől, hogy vagy sikerül belőniük a vezető (és valószínűleg győztes) gólt, vagy egy kontratámadásból ők maguk kapnak egyet. Bármi történjék is, egyik sem kedvez a mi döntetlenünknek, hiszen a következő gól már jóeséllyes győztes gól lesz, mivel a találatot jegyző csapat vissza fog állni egy óvatos játékra, mélyen védekezve, időhúzásra játszva. 

Biztosítani akarjuk tehát a döntetlenünket, hogy még a levegőben lógó győztes gól esetén se bukjuk el a feltett pénzünket. Nyílt azonban a játék, nem igazán tudjuk megmondani, melyik csapat esélyesebb a győzelemre, így más fogadás típus után kell néznünk. A legegyszerűbb megoldás arra fogadni hogy "over 0,5 lesz a gólok száma a hátralévő időben", tehát esik még gól. Erre így a 65 perc tájékán 1,5 körül lesz az odds. (Ez pont a 3,00-nak az ellenfogadási "párja" egyébként) A helyzet tehát egyszerű: a 2000 Ft nyereséget ami döntetlen esetén a markunkat ütné (virtuális nyeremény) feltesszük arra, hogy lesz még gól a mérkőzésen.

Ekkor három lehetséges forgatókönyv maradt csupán, amiből kettőnél pénzünknél maradunk, egynél pedig még nyereséget is elkönyvelhetünk. Ha a mérkőzés döntetlen marad akkor 1000+2000 Ft tétre 3000-t kapunk vissza, tehát pénzünknél maradtunk, és forgott a bónusz szépen. Ha valamelyik csapat megszerzi a győztes gólt, akkor a helyzet ugyanez, tehát 2000+1000 Ft tétre 3000-t kapunk vissza (2000x1,5). Ha azonban van némi szerencsénk akkor az is előfordulhat, hogy nem hiába szerzi meg egyik csapat a vezetést, a másik még ki tud egyenlíteni a hajrában. Ez lenne számunkra az igazi "ajándék", ezzel ugyanis bejött a döntetlenünk és a "lesz még gól" fogadásunk is, így két nyertes szelvényünk van. Ebben az esetben 1000+2000 Ft-ra 3000+3000 Ft-ot kapunk vissza, ez 3000 Ft tiszta nyereség, immár kockázatmentesen.

Ha tetszett az írásom és hasznosnak találtad, akkor nyomj egy "Tetszik" gombot, és oszd meg másokkal is!