QPR - Everton

2012.02.29 12:34

Tipp - döntetlen

Odds - 3,3x

Tét - 3/10

Ha végigszaladunk az angol bajnokság szombati programján, akkor már elsőre is ez az egyik leginkább iksz gyanús mérkőzés

 

                      Queens Park Rangers FC                                           Everton FC                                

 

Szombat délután egy szorosnak ígérkező meccsen csap össze a QPR és az Everton. A kiesőzóna határán elhelyezkedő hazaiaknál nemrég edzőváltás történt, Mark Hughes vállalta Buzsáky csapatának irányítását, és azt, hogy valahogy az Premier League-ben tartja a télen tovább erősödő csapatot. Azóta egymás után három vereséget könyvelhettek el, méghozzá olyan meccseken ahol bizony pontot/pontokat kellett volna szerezniük. Csalóka azonban a dolog kissé, mert két alkalommal is emberhátrányban játszották le a 90 perc java részét, ami döntően befolyásolta az eredmények alakulását, így ha ezt most sikerül elkerülniük, akkor képesek lehetnek megszakítani a 3 vereségből álló sorozatukat. Hogy akkor mégis miért nem a győzelmükre tippelek?! Volt "szerencsém" már sok mérkőzésüket látni ebben a szezonban, és bizony kevés igazán minőségi játékos van (főleg támadásban) ebben a csapatban. Egyedül Taarabt és Zamora képes színt vinni a játékba, a többiek inkább csak szürke iparosok, éppen ezért a zártabb, szervezettebb védelmek ellen mindig gondjaik szoktak akadni a gólszerzéssel. Tovább rontja a helyzetüket, hogy a friss igazolás Cissé továbbra is eltiltását tölti, így tőle sem számíthatnak gólokra.

Kemény, jól összerakott védelme pedig bizony pont az Evertonnak van, ami a meccseik gólátlagán is erősen meglátszik. Idegenben nem is szokták túlzásba vinni a támadásokat, labdaszerzés után is inkább lassan, sok passzal építik fel az akciókat, amivel nem is megy előre túl sok ember általában. A másik fontos dolog, ami miatt azonban őket sem érdemes "nyeretni" az a sok (lehetséges) hiányzójuk: továbbra is kétséges Jagielka játéka, akikhez most még Anichebe és Tim Cahill is lehet, hogy csatlakozik a sérültek listáján. Jó hír azonban, hogy valószínűleg visszatérhet Osman és Rodwell, akikkel stabilabb lehet a csapat játéka.

Egy nem túl magas színvonalú, kevés gólt hozó meccset várok, ami könnyen végződhet pontosztozkodással végül. Mint mindig, most is érdemes azonban résen lenni, és ha a 60-70 percben úgy érezzük, hogy az egyik csapat közel jár a győztes gól megszerzéséhez, biztosítsuk be magunkat egy élő fogadással.

 

Ha tetszett az elemzésem, kattints alul a "Tetszik" gombra és oszd meg másokkal is!