Malaga - Levante

2012.03.08 08:59

Tipp - döntetlen

Odds - 3,8x

Tét - 3/10

A Primera División szombati játéknapjának négy mérkőzése közül talán itt kínálja magát leginkább a döntetlen, amivel mindkét csapatnál hosszú sorozatok szakadhatnának meg.

 

                      Málaga Club de Fútbol                                           Levante UD

 

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó Malaga a 6. helyen áll, mindössze egy pontra a 4., még BL indulást érő helytől. A csapat azonban eléggé kétarcú, ugyanúgy képes szürke, unalmas játékra, mint szemet gyönyörködtető támadásokra, gólokra. Megfigyelhető a Malaga mérkőzésein, hogy általában lassan kezdenek belelendülni a játékba, az első félidőben/bekapott gólig sokszor nem is gondolná az ember a játékuk alapján, hogy milyen kiváló játékosaik vannak támadásban. Ami azonban számunkra a legfontosabb, hogy egész szezonban csupán 4 ikszük van eddig, a legutolsó pedig még valamikor januárban volt, azóta nyolc mérkőzést játszottak le remi nélkül, ami igen hosszú sorozat.

Ellenfelük a titkon talán szintén BL indulásra pályázó Levante lesz. A kisebbik valenciai csapat az álomszerű ősz után méretes hullámvölgybe került az újévben, az utolsó két mérkőzésükön már azonban javítani tudtak az Espanyol és a Betis legyőzésével. A döntetlen felé visz minket az ő "sorozatuk" is, idegenben legutóbb még 2011. szeptemberében (!) ikszeltek, 14 mérkőzéssel ezelőtt, nagyon kinéz tehát már egy pont osztozkodás nekik is.

A bukik által kínált 1,5x körüli odds a kiszámíthatatlan Malagára nagyon alacsony véleményem szerint, még akkor is, ha a Real - Barca duó elleni meccsüket leszámítva eddig mindig 3 pontot gyűjtöttek otthon. (Ez is csak egy újabb sorozat, ami megtörhet, és biztosan meg is fog a szezon folyamán.) A Levante még Juanfran távollétében is közel azonos erőt képvisel, és biztosan nem fogják egész évben a győzelem-vereség-győzelem-vereség sormintát követni, így könnyen döntetlen lehet a meccs vége.

Természetesen most is érdemes élőben követni a mérkőzést, és ha a 60-70. perc tájékán úgy érezzük, hogy valamelyik csapat nagyon közel áll a győztes gól megszerzéséhez, akkor inkább biztosítsunk rá egy ÉLŐ fogadással.