Getafe - Malaga

2012.03.02 17:35

Tipp - DNB vendég

Odds - 2,1x

Tét - 4/10

A lassan a hajrájához közeledő spanyol bajnokságban szombat este a Malaga a Getafe otthonában javíthat az igen harmatos idegenbeli mérlegén.

 

                          Getafe Club de Fútbol                                    Málaga Club de Fútbol

 

A nyári nagybevásárlás után idén kimondva is a Bajnokok Ligája helyekre hajtó Malaga legnagyobb problémája eddig főleg az volt, hogy idegenben rengeteg pontot elszórtak. A Granada - Rayo - Gijón szintű csapatoktól bizony 0 helyett 3 pontokat kellett volna begyűjteniük, és Pellegrini mester a mai interjúban kérte is a játékosait, hogy innentől kezdve nagyon tegyék oda magukat minden idegenbeli meccsen is, különben nem fognak tudni a Top4-ben végezni. A Malaga a Cazorla - Joaquin - Toulalan középpályával, illetve Rondonnal - Iscoval - Baptistával elöl nagyon formás kis támadójátékot szokott bemutatni általában, bár a gólhelyzeteikkel elég pazarlóan bánnak, ami néha megbosszulja magát. Sok mérkőzésüket volt már szerencsém látni az idén, és védelemben azért bizony szoktak ijesztően buta dolgokat művelni, bennük van a gól eléggé.

Ami miatt azonban ez nem igazán aggaszt, az a Getafe középpályájának támadásépítésért felelős részlege, ahol elég középszerű játékosok terelgetik a labdát. Ha felállt védelemmel találkoznak, akkor sokszor hiányzik az ötlet, vagy egy jó ütempassz, vagy valami olyan megoldás, amivel igazán komoly helyzeteket tudnának kialakítani, a kontráik pedig lassan, körülményesen szoktak felépülni, és általában egy pontatlan passzal, vagy rossz labdaátvétellel el is halnak. Ez jól látszott legutóbbi, Betis elleni meccsükön is, ahol bizony inkább ők örülhettek a végén a döntetlennek, mert nem sokat mutattak támadásban. A másik nagy gond a Getafénél a védelemben van, ahol egy komoly sérüléshullám sújtja őket, egy erősen felforgatott védő négyessel pedig valószínűleg nem fogják kihúzni 2-3 kapott gól alatt a Malaga gyors, technikás, ötletes támadójátéka ellenében.

A Malaga annyira sok vállalhatatlan eredményt hozott össze eddig idegenben, hogy mostmár épp itt az ideje, hogy elkezdjék behúzni a három pontokat. A Getafe azonban otthon elég masszív, nem kaptak eddig sok gólt, és csupán 2 vereségük van (pont arra számítok, hogy ez még bőven nőni fog a szezon végéig) így sima vendég győzelem helyett inkább egy DNB Malaga tippet ajánlok 2,1x-es szorzóért.